Az ön vállalkozója beméri a hálózatot?

Megéri?

Amerikai felmérések és magyarországi, saját tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a kiépített 5-ös és 6-os kategóriájú (category 5, enhanced category 5, category 6, cat5, cat5e, cat6) hálózatok közül sok nem alkalmas a nagy sebességű hálózati alkalmazások futtatására (Fast Ethernet /100Mbps/, 155Mbps ATM, cat5e és cat6 esetében Gigabit ethernet is).

    Ennek három legfőbb oka a következő:
  • a tervezés teljes hiánya vagy rossz tervezés;
  • a hálózatépítők hanyag munkája, rossz kivitelezés;
  • a nem megfelelő minőségű komponensek alkalmazása;

A képzett tervezők által gondosan megtervezett hálózat hosszútávon hibátlanul kiszolgálja az üzleti igényeket. Azonban a két utolsó probléma a gondos tervezés ellenére is előjöhet. Ekkor, de még lehetőség szerint a használatba vétel előtt, a már megépített hálózaton ellenőrzések végezhetők és a hibák kiszűrhetők, amennyiben a vállalkozó vagy harmadik fél alkalmas tesztelő berendezéssel az összes hálózati végponton ellenőrzi a megrendelt kategória (cat5,cat5e, cat6, cat6A) előírásainak megfelelő paramétereket és a talált hibákat kijavítja. Ha ez nem történik meg, akkor a megrendelő előbb-utóbb, de legkésőbb a gyors alkalmazás használatba vételekor nagy valószínűséggel szembesül a fenti problémával. A hibás végpontok szerencsésebb esetben egyáltalán nem működnek, rosszabb esetben rengeteg hibás adatkeretet juttatnak a hálózatba, amelyek a teljes hálózatot lassíthatják. Ugyan lehet (bár ez sem biztos) hogy az ügyfél a hálózat kiépítésekor olcsóbban kijött a beruházásból, de később a megspórolt pénzek többszörösét kénytelen veszteségként elkönyvelni a hálózat alulteljesítése, működésképtelenné válása, a leállások és a probléma megoldásának költségei miatt.

Megéri?

Szerintünk nem. Éppen ezért a Lemonet Kft valamennyi kiépített végpontot műszerrel bemér és a jegyzőkönyvet az ügyfél rendelkezésére bocsájtja és archíválja. A hálózatok számos hibalehetőségei közül egy dologban egészen biztosak lehetünk: a kábelezés jó!

A Lemonet Kft vállalja meglévő hálózatok bemérését és optimalizálását is.

Az általunk épített hálózatok teljes egészében az Avaya (ma már CommScope) kábelezési rendszerelemeiből (Systimax, GigaSpeed, X10D), az AMP/Tyco illetve a Panduit kábelezési rendszeréből,vagy szelektált, jó minőségű egyéb elemekből állnak. Munkánk magas minőségét a nagy tapasztalattal rendelkező kábelező munkatársaink is biztosítják.