Információ- és adatvédelem

Minden szervezet számára nagyon fontos az adatainak biztonsága.

Kis és középvállalatok, valamint nagyvállalatok számára egyaránt a szervezet méretének és igényeinek legmegfelelőbb megoldásokat biztosítjuk az adat és információvédelem területén. Megoldásszállító partnereink között található a Symantec, a Novell, a NetIQ olyan termékekkel - többek között -, mint a Backup Exec, az Endpoint Security, a Protection suit, az E-mail security, a ZENworks, az Access Manager, a SecureLogin, Disk Enryption, PGP stb.

Biztonsági mentés (Backup)

Az informatikai rendszerek elemei meghibásodhatnak, a szándékos vagy véleletlen rongálás adatvesztést, sérülést okozhat. Ezért adataink védelmének alapeleme a biztonsági mentés, amely a rendszer minden fontos elemére ki kell hogy terjedjen. A Lemonet kft. olyan magas szolgáltatásszinttel rendelkező mentési ( backup) rendszereket forgalmaz, amelyek széleskörűen testre szabhatók, gazdag beállítási lehetőséggel rendelkeznek, ugyanakkor automatizált arhíválást és adatvisszaállítást tesznek lehetővé. Akár Windows, Linux vagy MacOS oprációs rendszert használ, mind server, mind kliens oldalon megoldjuk adatmentési igényeit. Az általunk forgalmazott backup rendszerekkel csökkenthető a tárhelyek mérete, kiszűrhető az adatduplikáció, optimálisabbá válik a hálózati kapacitás kihasználása. Virtualizált környezetben is működnek, egységesített , könnyen kezelhető, automatizált adattárolási, adatkezelési és adatvisszaállítást tesznek lehetővé.

Végpont védelem (Endpoint Security)

A legtöbb vállalatnál erős védelmi megoldások találhatók a központi infrastruktúrában ( tűzfal,IDS/IPS, stb.) , de a végpontok védelmére általában nem helyeznek akkora hangsúlyt. Pedig az informatikai rendszer legkönnyebben támadható pontja a végfelhasználói környezet. Ezért rendkívül fontos a végpontvédelem. Az általunk javasolt megoldások védelmet biztosítanak a vírusok és kémprogramok ellen. Naprakész, proaktív, viselkedés elemzésen alapuló technológiával proaktív módon, automatikusan elemzik a hálózati kommunikációt és az alkalmazások tevékenységét, így észlelik és blokkolják a gyanús tevékenységeket. A védelmi megoldások testreszabhatók. Lehetőség van az adatbeviteli pontok (pl. USB portok) tiltására vagy korlátozására. A végpontok védelme központi, webalapú menedzsmentből is irányítható.

Biztonság menedzsment (Security Management)

A biztonság menedzsment rendszerekkel lehetővé válik az IT irányítási és megfeleltetési program kialakítás az esemény-kezelés életciklus automatizálásával. Megoldásaink segítenek az IT kockázatok csökkentésében , beszámolót készítenek az IT biztonsági ellenőrzés hatékonyságáról, és a rendszergazdák számára gyors reagálást biztosítanak hálózati környezetben biztonsági fenyegetettség és incidensek esetén. Integrált esemény-archiválást és menedzselést , fejlett megfelelési jelentést és a vállalati rendszer feletti erős felügyeletet biztosítanak. A megfelelési rendszer továbbfejlesztésében a felhasználók is aktívan résztvehetnek , megismételhető és dokumentált zavar elhárítási programot építhetnek ki. Beépített mintasablonok állnak a felhasználók rendelkezésére, amelyeket egyedi igényekre szabhatnak, rendszerbe foglalhatnak és automatikusan feloszthatnak.

Az üzenetküldés bizonsága (Messaging Security)

Az elektronikus üzenetekben található információk védelme is komoly kihívást jelent napjainkban. Megfelelő megoldásainkkal biztonságossá tehetjük a vállalati levelező és üzenetkezelő infrastruktúrát, hatékony, valós idejű antispam és antimalware védelemmel, a célzott támadások felismerésével és megakadályozásával, fejlett tartalomszűrő megoldásokkal, adatvesztés elleni védelemmel, valamint e-mail titkosítással.

Web biztonság (Web Security)

Napjainban a Webalapú internetes kommunikáció biztosítja az elsődleges felületet a rosszindulatú támadok számára. A rosszindulatú tevékenységek 90%-át szervezett bűnözők hajták végre céges bizalmas információk megszerzése céljából. Egy termék vagy a cég hírneve jelentős mértékben sérülhet, ha egy alkalmazott vagy alvállalkozó nem megfelelő tartalmat tesz közzé a közösségi portálokon. A termelékenység és a hatékonyság csökken, ha munkaidőben a vállalati dolgozók a magáncélú tevékenységet folytatnak a közösségi oldalakon. A vállalati rendszer biztonságát veszélyeztetik azok a dolgozok, akik munkahelyi környezetben nem megfelelő tartalmú oldalakat látogatnak. Mindezek megakadályozására hatékony web-biztonsági megoldásokat tudunk ajánlani, amelyek:

  • Lehetővé teszik, hogy a hálózati és bizalmas információ biztonságos módon és csak az érintettek számára legynek elérhető
  • Megvédik a hálózatot a weben terjedő külső fenyegetésektől és kártékony alkalmazásoktól
  • Megnövelik a web-használat biztonságát a veszélyes oldalak blokkolásával
  • Ellenőrzik az e-maileket és egyéb külső irányba történő adatforgalmat a bizalmas adatok kiszivárgásának megakadályozása érdekében
  • Felismerik és megakadályozzák a botnetek működését

 

Árajánlat kérése!