Megfigyelő rendszerek ,biztonsági kamerák, IP kamera megoldások (surveillance)

Napjaink egyik nagy kihívása értékeink védelme. Sajnos egyre gyakrabban van szükség, hogy kamerákkal növeljük egy adott terület biztonságát.

A modern megfigyelő rendszerek elemei már IP alapú hálózatokra csatlakoztathatók, amely nagyfokú rugalmasságot bizosít a telepítés, áramellátás és monitorozás területén egyaránt.

Az IP kamera olyan hálózati eszköz, amely kép vagy kép és hang továbbítására képes számítógépes adathálózaton , akár Interneten keresztül, így a kamera bárhol elhelyezhető, ahol van helyi hálózat (LAN) vagy Internet. Az IP alalapú biztonsági kamerák, megfigyelő rendszerek kezelése egyszerű, a sugárzott képek, video streamek webes felületen keresztül, távolról, több helyről, akár egy internetes kapcsolaton keresztül is megtekinthetőek. A távoli elérés nem csak számítógépről, de megfelelő operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonról, napjainkban leginkább un. okostelefonokról is megvalósulhat.

Az élőképet tárolóeszközre is menthetjük. Így egy későbbi időpontban a felvételeket előkereshetjük, visszanézhetjük. A felvétel történhet többek között kézi vezérléssel manuális indítással, mozgás érzékelése alapján automatikusan vagy folyamatos üzemmódban is. A rögzített videóállományok adatbázishoz is rendelhetők, amely adatbázisban, valamint a felvett videóállományokban többféle szempont szerint kereshetünk, amely megkönnyíti adott események visszakeresését. Ezen funkciókhoz számos gyártó ingyenes megfigyelő szoftvert kínál a kameráihoz.

A kamerák nagy felbontásának köszönhetően széles látószögű optikával nagy területeket tudunk megfigyelni, így csökkenthető a hagyományos megoldásokhoz képest a kamerák száma. A megapixeles felbontásnak köszönhetően utólag bármely képterület torzításmentesen kinagyítható.

A cégünk által forgalmazott biztonsági kamerák mind vezetékes, mind vezeték nélküli kivitelben elérhetők, nagyfelbontású szenzorokkal, JPEG/MPEG-4 streaming képességgel, opcionálisan kültéri házakkal.

A rendszerekelemeket a helyszíni felmérés és az ügyfél igényei alapján választjuk, hogy a megvalósítandó rendszer minden paraméterében teljesítse az elvárt szolgáltatásokat.

Termékpalettánkon megtalálhatók az egyszerű kameráktól kezdve a széles látószögű, mozgatható, nagyfelbontású, zoomolható, éjjellátó, ipari kivitelű stb. professzionális megoldásokig minden.

IP kamera rendszerek hibakeresése, beállítása, a kiszolgáló LAN hálózat beállítása, illesztése

Egy video rögzítővel rendelkező, megvalósított IP kamera rendszerben a leggyakrabban a következő hibákkal találkozhatunk:

  • a rögzített képfolyam hiányos az élőnézetben és a későbbi visszajátszott videóban is, több másodperc, vagy akár percek is hiányoznak belőle;
  • a rögzítő rendszeresen "IP kamera lekapcsolva" (disconnected) üzenetet naplóz a kamerákra;
  • a rögzítő rendszeresen "Stop recording" és "Start recording" üzenetet naplóz a kamerákra, amelyeket egyébként folyamatos rögzítésre állítottunk be;
  • a bekapcsolt védelmi módok jelzései (video tampering, Camera disconnected, video signal loss) látszólag ok nélkül jelentkeznek, vagy nem találjuk az okát, ezért ezeket a fontos védelmeket nem aktiválják vagy kikapcsolják és nem használják;
  • az előbbi miatt nem tudjuk használni a megfigyelő rendszer automatikus riasztási átjelzését riasztórendszerekhez, email küldéshez, sms értesítéshez, mert rendszerint ok nélkül és túl gyakran kapunk ilyen üzeneteket;

Az előbbi hibák leggyakrabban az IP kamerarendszert kiszolgáló hálózati infrastruktúra nem megfelelő beállításából, a megfigyelő rendszer hibás méretezéséből illetve magának a rendszernek a hibás beállításából adódnak. Cégünk vállalja meglévő IP kamera rendszerek felmérését, hibakeresését, beállítását az előbbi hibák felderítése és megszüntetése céljából.

Kérje ajánlatunkat! Több gyártó rendszermegoldásából választva az Ön egyedi igényeire optimalizálva megtervezzük, összeállítjuk, és telepítjük a megfigyelő rendszert és betanítjuk annak kezelését is. A megfigyelő rendszereket kulcsrakész megoldásként kínáljuk, ami azt jelenti, hogy a kábelezéstől kezdve, a LAN hálózati elemeken és az IP hálózat megvalósításán keresztül a megfigyelőrendszer összetevőiig mindent magunk szállítunk és üzemelünk be, így egyetlen kézből kaphatnak meg ügyfeleink mindent.

Árajánlat kérése!