Mobil Eszköz Menedzsment

Napjainkban IT biztonsági szempontból az egyik legnagyobb veszélyforrást a mobil eszközök használata jelenti.

Egyre több vállalatnál válnak a céges infrastruktúra részévé a különféle mobil eszközök, okostelefonok, tabletek stb. Néhol csak a cég vezető pozícióban lévő dolgozói igénylik, hogy mobiljukról is használhassák a céges levelezést, vagy hozzáférjenek a vállalat adatbázisaihoz, máshol szélesebb körben biztosított a dolgozók részére a vállalati informatikai erőforrások mobil eszközökről való elérése. Nehezíti az integrációt, hogy terjed a BYOD (Bring Your Own Device) megoldások alkalmazása, azaz , hogy a dolgozó saját , nem vállalati környzetben, privát célokra is használt mobil eszközét (telefon, tablet) használja kényes, esetleg üzleti titkokat tartalmazó információk elérésére illetve tárolására. A mobil eszközökhöz illetéktelenek is hozzáférhetnek, a vállalati hálózaton kívül könnyebben lehallgatható az adatforgalmuk. Egy ellopott vagy elhagyott eszközön lévő adatokat könnyen megtekintheti és felhasználhatja egy arra nem jogosult személy, sőt akár a vállalti hálózatba is bejelentkezhet vele. Annak érdekében, hogy a cég üzleti érdekei ne sérülhessenek, az üzletmenethez fontos vállalati adatok titkossága és sérthetetlensége bizosított legyen, egy biztonságot garantáló keretrendszerben való működésre kell szorítani a mobil eszközöket. Erre a célra fejlesztették ki a mobil menedzsment megoldásokat, mint a Novell ZENworks Mobile Management. A Novell ZENworks Mobile Management segítségével gyorsan és hatékonyan biztonságossá tehető bármely mobil vállalati flotta - méretétől függetlenül.

    Néhány szolgáltatása:
  • Egyszerű vagy összetett jelszóhasználat kikényszerítése
  • A használaton kívüli eszköz kiléptetése
  • Titkosítás használata az eszközön
  • Adatok távoli törlése ( csak a céges vagy az összes adat)
  • Az eszköz távoli letiltása
  • Az eszközök monitorozása
  • Nyomkövetés és helymeghatározás

ZENworks Mobile Management külön tudja kezelni a vállalati és a dolgozók saját eszközeit, azokra más-más szabályokat tud alkalmazni. A szoftver a legtöbb modern okostelefon-platformhoz rendelkezik klienssel (iOS, Android, Symbian, Windows Phone, BlackBerry OS). Segítségével letiltható a mobilokon pl.a kamera, a böngésző, naplózható az eszköz holléte, egyes platformokon teljes hívás- és üzenetnaplózás is beállítható. Vállalati mobil eszköz esetén a ZENworks Mobile Management teljes felügyeletet biztosít az IT számára. Segítségével alkalmazás- és eszközkészlet,valamint elérési szabályok gyűjteménye rendelhető a mobil eszközhöz bármely más vállalati hálózati eszközhöz hasonlóan.

BYOD eszközök esetén a felhasználó engedélyezheti egy kliens alkalmazás letöltését, amely kikényszeríti az IT által előírt szabályzatrendszert. Amennyiben a felhasználó nem engedélyezi a szabályrendszer végrehajtását,a ZENworks Mobile Management megakadályozza vállalati erőforrások elérést és használatát.

Ha el akarja kerülni a mobil eszközök által okozott kellemetlenséget, keressen meg bennünket. Bemutatóval, szaktanácsadással és hatékony megoldásokkal állunk rendelkezésére.

Árajánlat kérése!