Vezeték nélküli LAN / WAN hálózati megoldások

802.11b, 802.11g, 802.11a, 802.11n, 802.11ac, 802.11ax (Wi-Fi 6) WLAN

A WLAN eszközökkel egyszerűen lehet kábel nélküli lokális hálózatokat kialakítani raktárakban, kórházakban vagy bárhol, ahol igény van rá. A Lemonet Kft. számos beltéri és kültéri alkalmazásra telepített 802.11 szabványos vezeték nélküli (WLAN) megoldást. A WLAN eszközök beltéri alkalmazásával a mobil kliensek a vezetéknélküliségnek köszönhetően fizikai kötöttségek nélkül érhetik el a lokális hálózatot. A WAN / Internet routerrel kombinált WLAN eszközök (wireless broadband router) az internet-szolgáltatás elérését is lehetővé teszik kábelek nélkül és egyszerre több gép is használhatja.

Terület felmérése vezeték nélküli hálózat telepítése előtt

A későbbi kapcsolódási problémák elkerülése és az optimális lefedés érdekében beltéri alkalmazásban elengedhetetlen a terület jelterjedési viszonyainak előzetes felmérése (site survey). Az épületen belüli jelterjedés főleg a falak és a födém milyenségétől és mennyiségétől függ. Az Access Pointokat olyan módon kell irodán belül is elhelyezni, hogy minél kevesebb tereptárgy kerüljön a jelterjedés útjába. Az előzetes felmérés fontos a saját területen kívüli környezet megismerése szempontjából is. Ha irodánk mellett, alatt vagy felett valaki már üzemeltet vezetéknélküli hálózatot, akkor erről tudnunk kell, ugyanis az átlapolásmentes sugárzási csatornák száma véges a 2,4GHz-e tartományban. Lehetőség szerint el kell kerülni az azonos tartományban való sugárzást, ugyanis megosztott médiahasználatról van szó, amelyben minél több berendezés üzemel, annál kisebb az egyedi felhasználó számára elérhető átviteli sávszélesség. A vezeték nélküli hálózat telepítése előtt ezért felmérést ajánlunk készíteni, amely alapján meg tudjuk határozni az optimális lefedéshez szükséges berendezésszámot és a berendezések elhelyezésére és frekvencia-beállításaira is javaslatot tudunk tenni. Cégünk rövid határidővel vállalja komplett irodák felmérését. A felmérés eredményét jegyzőkönyvezzük és a mérési eredményeket az iroda alaprajzán rögzítjük, hogy azt a későbbiekben is bármikor használni lehessen.

Kültéri alkalmazás: távoli épületek összekapcsolása egyszeri beruázással

Kültéri antenna-csatlakozóval rendelkező WLAN eszközökkel kilométeres távolságban lévő épületek LAN hálózatai is összeköthetők, így jelentős költségek takaríthatóak meg a bérelt vonalak szükségtelenné válásával. A nagy távolságot áthídalni képes pont-pont antennákkal 4-7km távolságban lévő hálózatok is összekapcsolhatók, ehhez azonban közvetlen rálátás (!!!) szükséges a két pont között. Az átvitel 2,4GHz-en történik szórt spektrumban. Eső, hó és köd sem akadályozza meg a folyamatos és hibátlan adatátvitelben!

További előnyök: telefonok integrációja

A legújabb WLAN eszközök már biztosítják a minősített átviteli szolgáltatásokat (QoS) előre definiált forgalom számára. Így az ilyen eszközök lehetővé teszik az összekapcsolt távoli telephelyek telefonos integrációját is. A VoIP technológia és gatewayek alkalmazásával mellékállomások helyezhetők ki a távoli telephelyre, amelyek a városi fővonalak használata nélkül tudják elérni a másik telephelyen lévő kollégákat és egyúttal szükségtelen a városi vonalak megvásárlása a távoli telephelyen. Lehetőség van alközpotok közötti társközponti kapcsolat kialakítására is a WLAN-on keresztül VoIP alkalmazásával.

Cégünk a következő gyártók wireless access point és bridge berendezéseit forgalmazza elsősorban: Cisco, HPE (Aruba), Ubiquity.

Ha felkelettük érdeklődését. kérjük ne habozzon telefonálni (06-1-222-1271).