Vezeték nélküli LAN / WAN hálózati megoldások

802.11b, 802.11g, 802.11a, 802.11n, 802.11ac WLAN

A WLAN eszközökkel egyszerűen lehet kábel nélküli lokális hálózatokat kialakítani raktárakban, kórházakban vagy bárhol, ahol igény van rá. A Lemonet Kft. számos beltéri és kültéri alkalmazásra telepített 802.11 szabványos vezeték nélküli (WLAN) megoldást. A WLAN eszközök beltéri alkalmazásával a mobil kliensek a vezetéknélküliségnek köszönhetően fizikai kötöttségek nélkül érhetik el a lokális hálózatot. A DSL routerrel kombinált WLAN eszközök (wireless broadband router) az ADSL internet-szolgáltatás elérését is lehetővé teszik kábelek nélkül és egyszerre több gép is használhatja.

Terület felmérése vezeték nélküli hálózat telepítése előtt

A későbbi kapcsolódási problémák elkerülése és az optimális lefedés érdekében beltéri alkalmazásban elengedhetetlen a terület jelterjedési viszonyainak előzetes felmérése (site survey). Az épületen belüli jelterjedés főleg a falak és a födém milyenségétől és mennyiségétől függ. Az Access Pointokat olyan módon kell irodán belül is elhelyezni, hogy minél kevesebb tereptárgy kerüljön a jelterjedés útjába. Az előzetes felmérés fontos a saját területen kívüli környezet megismerése szempontjából is. Ha irodánk mellett, alatt vagy felett valaki már üzemeltet vezetéknélküli hálózatot, akkor erről tudnunk kell, ugyanis az átlapolásmentes sugárzási csatornák száma véges. Lehetőség szerint el kell kerülni az azonos tartományban való sugárzást, ugyanis megosztott médiahasználatról van szó, amelyben minél több berendezés üzemel, annál kisebb az egyedi felhasználó által elérhető átviteli sebesség. A vezeték nélküli hálózat telepítése előtt ezért felmérést ajánlunk készíteni, amely alapján meg tudjuk határozni az optimális lefedéshez szükséges berendezésszámot és a berendezések elhelyezésére és frekvencia-beállításaira is javaslatot tudunk tenni. Cégünk rövid határidővel vállalja komplett irodák felmérését. A felmérés eredményét jegyzőkönyvezzük és a mérési eredményeket az iroda alaprajzán rögzítjük, hogy azt a későbbiekben is bármikor használni lehessen.

Kültéri alkalmazás: távoli épületek összekapcsolása egyszeri beruázással

Kültéri antenna-csatlakozóval rendelkező WLAN eszközökkel kilométeres távolságban lévő épületek LAN hálózatai is összeköthetők, így jelentős költségek takaríthatóak meg a bérelt vonalak szükségtelenné válásával. A nagy távolságot áthídalni képes pont-pont antennákkal 4-7km távolságban lévő hálózatok is összekapcsolhatók, ehhez azonban közvetlen rálátás (!!!) szükséges a két pont között. Az átvitel 2,4GHz-en történik szórt spektrumban. Eső, hó és köd sem akadályozza meg a folyamatos és hibátlan adatátvitelben!

További előnyök: telefonok integrációja

A legújabb WLAN eszközök már biztosítják a minősített átviteli szolgáltatásokat (QoS) előre definiált forgalom számára. Így az ilyen eszközök lehetővé teszik az összekapcsolt távoli telephelyek telefonos integrációját is. A VoIP technológia és gatewayek alkalmazásával mellékállomások helyezhetők ki a távoli telephelyre, amelyek a városi fővonalak használata nélkül tudják elérni a másik telephelyen lévő kollégákat és egyúttal szükségtelen a városi vonalak megvásárlása a távoli telephelyen. Lehetőség van alközpotok közötti társközponti kapcsolat kialakítására is a WLAN-on keresztül VoIP alkalmazásával.

Cégünk a következő gyártók wireless access point és bridge berendezéseit forgalmazza elsősorban: Cisco, HPE (Aruba).

Ha felkelettük érdeklődését. kérjük ne habozzon telefonálni (06-1-222-1271).